Duurzame houtsoorten
Thermowood grenen gevelbekleding vlonderplanken

Duurzame houtsoorten

Wij zijn gespecialiseerd in milieuvriendelijke en duurzame houtsoorten die geschikt zijn voor binnen en buiten.

Wind Hout B.V. biedt duurzame oplossingen die de stijl en behoeften van de klant weerspiegelen – of dit nu de vloer is voor een privéwoning of een buitengevelbekleding voor een commercieel gebouw.

De grondstof van onze producten wordt op verantwoordelijke wijze ingekocht en geoogst uit goedgekeurde Amerikaanse, Europese en Siberische bossen. We werken alleen met betrouwbare leveranciers die voldoen aan de hoogste milieunormen en certificeringssystemen voor duurzame houtsoorten, waaronder FSC en PEFC.

De keuze van duurzame houtsoorten


Duurzaamheidsklassen van hout

Vaak worden vermeld dat Thermo essen en Thermo vuren, Thermo hickory tot duurzaamheidsklasse 1 behoren en Thermo Grenen en Thermo radiata pine in duurzaamheidsklasse 2. Maar wat houdt dat precies in?

Duurzaamheidsklassen worden toegekend aan verschillende houtsoorten op basis van tests uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria.

Thermische modificatie verbetert de maatvastheid, thermische isolatie, kleur en toon, weerstand tegen schimmels en insecten van het hout. Hierdoor is Thermohout qua duurzaamheid gelijk aan tropische houtsoorten en tegelijkertijd met een veel betere maatvastheid.

Thermowood heeft zijn waarde bewezen in verschillende klimaatomstandigheden over de hele wereld: van de brandende zon van Las Vegas, Mexico en Italië tot de vriestemperaturen van Noorwegen, Finland en Noord-Canada tot de hoge luchtvochtigheid van Maleisië. Thermisch gemodificeerd hout is het beste dat natuurlijk hout te bieden heeft en zorgt overal ter wereld voor een mooi en langdurig resultaat, zowel in woningen als openbare ruimtes.

Het gebruik van duurzaam hout met een hoge duurzaamheidsklasse geeft uw gebouw een langere levensduur en vermindert de behoefte aan constant onderhoud. Thermisch gemodificeerd hout is een symbool van de natuur en een uitstekende kwaliteit. Het is een geschenk van tijd aan ons en onze omgeving.