Thermo essen
Terrasplanken Thermo essen Transparant UV-geolied voor kliksysteem

Thermo essen

Thermo essen is een thermisch gemodificeerd en duurzaam hout, het is een hardhout. De behandeling die het krijgt is een computergestuurd proces welke plaatsvindt in een speciale oven met zeer hoge temperaturen. Tijdens dit proces wordt alleen stoom en hitte gebruikt waardoor het compleet milieuvriendelijk is. Dankzij dit proces is er een verhoogde stabiliteit en duurzaamheid van het hout te merken. Dit zorgt tevens voor een langere levensduur van het hout.

Amerikaans essen (Fraxinus americana), dat wordt gebruikt voor thermo essen, vertoont na de hittebehandeling een rijke donkere kleur en een aantrekkelijke korrel. Het uiterlijk en de duurzaamheid van thermowood essenplanken zijn vergelijkbaar met tropisch hardhout. Dit maakt Thermisch essen een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Planken van thermo essen hardhout zijn natuurlijk, onderhoudsvrij en duurzaam (duurzaamheidsklasse 1 volgens de Europese norm EN 350-2). Dit is de hoogste duurzaamheidsklasse met meer dan 25 jaar rotbestendigheid. Er zijn veel verschillende profielen beschikbaar voor plafond- en wandafwerking en terrassen/patio’s.

Toepassingen van Thermo essen

Bij Wind Hout hebben we thermo essen wat voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Denk hierbij aan gevelbekleding, als schutting, plafondbekleding, wandbekleding, vlonderplanken en als vloer binnen. Duurzaam en milieuvriendelijk thermo essen hardhout kan dus zowel binnen als buiten gebruikt worden zonder extra coating. Meer informatie over de toepassingen van thermisch essenhout vindt u op deze pagina’s.
Verwering van Thermo essen

Zonder coating, zal zelfs thermo essen uiteindelijk zilvergrijs worden. Ondanks de verkleuring blijven de weersbestendige eigenschappen wel bestaan. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken. Het is mogelijk om de kleur te behouden van het hout dat het heeft voor de invloeden van het weer. Dit kan door een coating met UV-bescherming olie of verf. Olie of verf coating zal helpen om de donkere rijke kleuren binnen de planken te behouden. Dit vertraagt ook het verzilveringsproces dat sterk zonlicht in alle houtproducten veroorzaakt.

Het materiaal voor thermo essen is afkomstig uit verantwoorde, erkende Amerikaanse bossen. De hout klasse is Thermo-D.  Klasse D is hout met een verbeterde duurzaamheid.

Thermowood essen prijs

De prijs van thermowood essen hangt natuurlijk af van het profiel, de dikte, breedte en lengte dat u kiest. Bovendien hangt het ook af of u een coating wilt toepassen. Bij Wind Hout kunt u terecht voor thermo essen in diverse diktes, breedtes, lengtes en met verschillende profielen. Dit hout kent eigenlijk bijna alleen maar voordelen. Het enige nadeel is dat het hout wat brozer is. Het laten vallen van een stuk thermo essen kan ervoor zorgen dat de randen beschadigen. Let hier dus op bij het gebruik van de planken. Wilt u meer weten over de prijs of de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Voor-en nadelen

  • De hittebehandeling is een proces van hitte en stoom, er worden geen chemicaliën gebruikt, 100% natuurlijk.
  • Thermowood is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.
  • Hoge duurzaamheid, dimensionale stabiliteit en goede isolatie-eigenschappen.
  • Lagere vochtabsorptie en beperkte beweging in vergelijking met onbehandeld hout.
  • Stabieler, meer weerbestendig en beter bestand tegen rot.
  • Ruime keuze aan profielen, productie op maat, speciale profielen voor onzichtbare bevestiging, kliksysteem.
  • Thermo-hout is brozer, het laten vallen van de stukken kan de randen beschadigen.

Specificaties

Houtsoort Thermisch gemodificeerd essen
Constructie Massief hout
Dikte 15 – 42 mm
Breedte 42 – 195 mm
Lengte 900 – 5400 mm
Profielen D4, Rhombus, Dubbel rhombus, Triple en andere
Coating Niet verplicht
Klasse Thermo-D. Duurzaamheidklasse 1.
Fixering RVS bevestigingen. Onzichtbare bevestiging.

Lees meer

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een andere vraag?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.