Thermo grenen
Thermo grenen Profiel Rhomb-klik

Thermo grenen

Thermo grenen is een thermisch gemodificeerd hout, het is een naaldhout en een van onze duurzame houtsoorten. De warmtebehandeling is een computergestuurd proces dat wordt uitgevoerd in een speciale oven bij hoge temperaturen. Milieuvriendelijk proces met alleen stoom en hitte resulteert in een verhoogde stabiliteit en duurzaamheid, de verlenging van de levensduur van het hout.

Grove den (Pinus sylvestris) vertoont na een hittebehandeling een lichtbruine kleur en een aantrekkelijke korrel. De duurzaamheid van thermo grenen planken is vergelijkbaar met tropisch hout. Dit maakt thermisch gemodificeerd grenen een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Planken van thermo grenen zijn natuurlijk, onderhoudsvrij en duurzaam (duurzaamheidsklasse 2). De minimale levensduur zonder extra bescherming is 15 – 30 jaar (hetzelfde als Bangkirai). Er zijn veel verschillende profielen beschikbaar voor muurbekleding en terrassen.

Toepassingen van Thermo grenen

Thermo grenen wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Denk hierbij aan gevelbekleding, schutting, plafondbekleding, wandbekleding, vlonders. Dit verduurzaamd en ecologisch hout kan dus zowel binnen als buiten gebruikt worden zonder extra coating. Thermowood planken bieden een lange levensduur. Op de pagina’s van deze toepassingen leest u alles over de toepassingen van thermo den.
Verwering van Thermo grenen

Zonder coating, zal zelfs Thermisch gemodificeerd grenen uiteindelijk zilvergrijs worden, hoewel het materiaal zijn weerbestendige eigenschappen behoudt. Het is mogelijk om de kleur te behouden door coating met UV-bescherming olie of verf. Een olie coating helpt de bruine kleur van de planken te behouden. Dit vertraagt ook het verzilveringsproces dat sterk zonlicht in alle houtproducten veroorzaakt.

Het materiaal voor thermo grenen bij Wind Hout is enkel afkomstig verantwoorde en geoogst uit erkende Europese bossen. Hout klasse is Thermo-D (klasse D is hout met een verbeterde duurzaamheid.)

Voor-en nadelen

  • De hittebehandeling is een proces van hitte en stoom, er worden geen chemicaliën gebruikt, 100% natuurlijk.
  • Thermowood is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.
  • Hoge duurzaamheid, dimensionale stabiliteit en goede isolatie-eigenschappen.
  • Lagere vochtabsorptie en beperkte beweging in vergelijking met onbehandeld hout.
  • Stabieler, meer weerbestendig en beter bestand tegen rot.
  • Ruime keuze aan profielen, productie op maat, speciale profielen voor onzichtbare bevestiging, kliksysteem.
  • Thermo-hout is brozer, het laten vallen van de stukken kan de randen beschadigen.

Specificaties

Houtsoort Thermisch gemodificeerd grenen
Constructie Massief hout
Dikte 15 – 42 mm
Breedte 42 – 195 mm
Lengte 900 – 5400 mm
Profielen D4, Rhombus, Dubbel rhombus, Triple, Planchetten, Channelsiding en andere
Coating Niet verplicht
Klasse Thermo-D. Duurzaamheidklasse 2.
Fixering RVS bevestigingen. Onzichtbare bevestiging.

Lees meer

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een andere vraag?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.