Thermo radiata pine
Thermo radiata grenen Profiel Quadrum 20x140

Thermo radiata pine

Thermo radiata pine is een van de soorten Thermowood van Wind Hout. Deze soort is gemaakt van naaldhout. Om de stabiliteit, duurzaamheid en levensduur van het hout te verlengen krijgt het een warmtebehandeling. Dit is een computergestuurd proces dat wordt uitgevoerd in een speciale oven met hoge temperaturen. Dit is een milieuvriendelijk proces waarbij alleen stoom en hitte wordt gebruikt.

Thermo radiata pine, ook wel radiata grenen (Pinus Radiata) wordt na de behandeling lichtbruin van kleur en krijgt een aantrekkelijke korrel. Zowel het uiterlijk als de duurzaamheid van radiata pine thermo planken zijn te vergelijken met tropisch hout. Hierdoor is dit hout een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout. Het fijne van de planken van dit type hout is dat ze natuurlijk, onderhoudsvrij en duurzaam zijn. Ze hebben de duurzaamheidsklasse 1-2 volgens de Europese norm EN 350-2. De minimale levensduur, zonder extra bescherming, ligt tussen de 15 en 30 jaar. Dit is vergelijkbaar met Bangkirai hout.

Toepassingen van Thermo radiata pine

Thermo clear pine kan gebruikt worden als schutting of voor plafondafwerking, wand- en gevelbekleding. Dit verduurzaamde hout kan dus zowel binnen als buiten gebruikt worden zonder extra coating.


Verwering en mogelijkheden

Net als ieder ander hout zal ook thermo radiata grenen vergrijzen door de zon. De verkleuring betekent gelukkig niet dat het zijn weersbestendige eigenschappen verliest. Deze blijven gewoon behouden. Wilt u de lichtbruine kleur van het hout behouden? Dan is het verstandig om de planken te beschermen met een coating van olie of verf met UV-bescherming. Hierdoor blijft de kleur van na de behandeling zo veel mogelijk behouden. Het hout voor thermo radiata pine komt enkel uit verantwoorde Europese bossen. Bovendien is de houtklasse Thermo-D. Deze klasse is voor hout met een verbeterde duurzaamheid.

Bij Wind Hout vindt u thermo radiata pine in verschillende diktes (tussen de 15 en 42 mm), verschillende breedtes (tussen de 42 en 195 mm) en diverse lengtes (900 – 5.400 mm). Daarnaast zijn er verschillende profielen waar u uit kunt kiezen. Wilt u meer weten over deze duurzame houtsoort? Neem dan contact met ons op.

Voor-en nadelen

  • De hittebehandeling is een proces van hitte en stoom, er worden geen chemicaliën gebruikt, 100% natuurlijk.
  • Thermowood is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.
  • Hoge duurzaamheid, dimensionale stabiliteit en goede isolatie-eigenschappen.
  • Lagere vochtabsorptie en beperkte beweging in vergelijking met onbehandeld hout.
  • Stabieler, meer weerbestendig en beter bestand tegen rot.
  • Ruime keuze aan profielen, productie op maat, speciale profielen voor onzichtbare bevestiging, kliksysteem.
  • Thermo-hout is brozer, het laten vallen van de stukken kan de randen beschadigen.

Specificaties

Houtsoort Thermisch gemodificeerd Radiata Pine
Constructie Massief hout
Dikte 15 – 42 mm
Breedte 42 – 195 mm
Lengte 900 – 5400 mm
Profielen SHP, Rhombus, Quadrum en andere
Coating Niet verplicht
Klasse Thermo-D. Duurzaamheidklasse 1-2.
Fixering RVS bevestigingen. Onzichtbare bevestiging.

Lees meer

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een andere vraag?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.