Thermo vuren
Thermowood geborsteld geverfd zwarthout

Thermo vuren

Thermo vuren is een naaldhout dat thermisch gemodificeerd is en een van onze duurzame houtsoorten. Dit betekent dat het een warmtebehandeling heeft ondergaan. Tijdens dit computergestuurde proces wordt het hout behandelend met hitte en stoom, waardoor het gaat om een milieuvriendelijk proces. Deze behandeling zorgt voor een verhoogde stabiliteit, duurzaamheid en verlengde levensduur.

Noord vuren (Picea abies) verkleurd door de hittebehandeling en krijgt een lichtbruine kleur met een aantrekkelijke korrel. Dankzij de behandeling is de duurzaamheid van thermowood vergelijkbaar met tropisch hout. Hierdoor is thermowood vuren een milieuvriendelijker alternatief voor tropisch hardhout. Bovendien zijn ze ook nog eens natuurlijk, onderhoudsvrij en duurzaam met een duurzaamheidsklasse 1 volgens de Europese norm EN 350-2. De minimale levensduur zonder extra bescherming is gemiddeld zo’n 25 jaar. Er zijn veel verschillende profielen voor wandafwerking en terrassen.

Toepassingen van Thermowood vuren

Wind Hout heeft thermo vuren dat voor verschillende toepassingen geschikt is. Denk hierbij aan planken voor schuttingen, vlonderplanken en plafond, wand- en gevelbekleding. Duurzaam thermisch vurenhout kan dus zonder extra coating zowel binnen als buiten gebruikt worden.
Gebrand hout zonder de vlammen?

Dit is mogelijk met thermowood vuren! De traditionele Japanse methode door het houtoppervlak te verbranden, yakisugi / shou sugi ban, is mooi maar het gebruik kan problematisch. Dit komt omdat bij yakisugi alleen de verkoolde oppervlak rotbestendig is. Thermo vuren kan het uiterlijk hebben van zwarthout maar heeft dan de duurzaamheid tot in de kern. Wind Hout kan een zeer realistische uitstraling geven van verkoold hout, zonder dat er vlammen aan te pas komen. Qua uiterlijk boost de thermowood vuren de textuur na van gebrand hout. Het grote verschil is dat er geen verkoolde toplaag aanwezig is.

Wij hebben een sterk gecontroleerd proces dat iedere keer weer betrouwbare resultaten geeft. De gebrande look wordt gecreëerd door thermo vuren in reliëf te maken, te borstelen en vervolgens te behandelen met een zwarte afwerking.

 • De gebrande look wordt gecreëerd door thermo vuren in reliëf te maken, te borstelen en te behandelen met een zwarte afwerking.
 • Thermowood vuren met 25+ jaar rotweerstand (de hoogste duurzaamheidsklasse – 1).
 • Brandklasse D-s2, d0.
 • Sterk gecontroleerd proces zorgt voor betrouwbare resultaten elke keer.
 • Geschikt voor binnen en buiten.

Verwering van Thermowood vuren

Kiest u voor de gewone thermowood vuren zonder gebrand uiterlijk, dan zal deze zonder coating uiteindelijk gaan verkleuren. Ondanks de verkleuringen behoudt het hout wel de weersbestendige eigenschappen. Wilt u de oorspronkelijke kleur behouden? Dan dient u een coating aan te brengen met UV-beschermende olie of verf. Hierdoor kunt u de bruine kleur van het thermo vuren behouden. Het hout voor deze planken komt alleen uit verantwoorde Europese bossen. Bovendien heeft een Thermo-D klasse. Dit staat voor een verbeterde duurzaamheid.

Voor-en nadelen

 • De hittebehandeling is een proces van hitte en stoom, er worden geen chemicaliën gebruikt, 100% natuurlijk.
 • Thermowood is een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.
 • Hoge duurzaamheid, dimensionale stabiliteit en goede isolatie-eigenschappen.
 • Lagere vochtabsorptie en beperkte beweging in vergelijking met onbehandeld hout.
 • Stabieler, meer weerbestendig en beter bestand tegen rot.
 • Ruime keuze aan profielen, productie op maat, speciale profielen voor onzichtbare bevestiging, kliksysteem.
 • Thermo-hout is brozer, het laten vallen van de stukken kan de randen beschadigen.

Specificaties

Houtsoort Thermisch gemodificeerd noord vuren
Constructie Massief hout
Dikte 15 – 42 mm
Breedte 42 – 195 mm
Lengte 900 – 5400 mm
Profielen D4, Rhombus, Dubbel rhombus, Triple, Channelsiding en andere
Coating Niet verplicht
Klasse Thermo-D. Duurzaamheidklasse 1.
Fixering RVS bevestigingen. Onzichtbare bevestiging.

Lees meer

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een andere vraag?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.