Houten gevelbekleding
Thermo grenen gevelbekleding Profiel D4

Houten gevelbekleding voor buiten

Bij Wind Hout bent u op de juiste plek als u op zoek bent naar duurzame houten gevelbekleding. Wandbekleding buiten is een ecologisch bouwmateriaal. Een houten gevel is een populaire keuze omdat het verkrijgbaar is in diverse vormen en maten. Muurbekleding buiten kan op veel architecturale ontwerpen worden gebruikt en dankzij de flexibiliteit van het hout kan elk project van elke schaal verrijkt worden met houten gevelbekleding buiten, zowel horizontaal als verticaal. Schilder de bekleding of laat de natuurlijk zijn werk gaan en het verweringsproces zal zorgen voor een unieke en aantrekkelijke kleur van uw duurzame houten gevelbekleding onderhoudsvrij. Meer weten over uw buitenmuur bekleden met hout? Neem contact met ons op voor meer informatie over de houten wandbekleding voor buiten of lees hieronder verder!

Voordelen houten gevelbekleding. Een houten gevel geeft uw tuin de mooiste look!

Een buitenmuur bekleden met hout heeft niet alleen een functie voor het oog. Het heeft ook andere voordelen. Zo biedt houten gevelbekleding een hoge isolatiewaarde maar ook uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen. De wandbekleding voor buiten dat gemaakt is van Thermowood of Siberische lariks gevelbekleding is klaar voor installatie en onderhoudsvrij. Gaat u voor gevelbekleding dat is gemaakt van Noord vuren/Grenen dan moet dit nog geïmpregneerd of geverfd worden. De houten rabatdelen zijn er in standaard profielen en maten. Heeft u project specifieke eisen? Dan is het ook mogelijk om de gevelbekleding te laten produceren volgens deze vereisten. Zo weet u zeker dat uw gevelbekleding perfect bij uw project past.

Soorten muurbekleding buiten

Bij Wind Hout heeft u de keuze uit diverse soorten houten wandbekleding buiten. Hieronder leest u alles over de gevelbekleding en in welke duurzaamheidsklasse ze vallen.

Thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding is gemaakt van thermo vuren, thermo grenen, thermo radiata grenen of thermo essen. Thermohout is een zeer goede keuze voor gevelbekleding. Dit komt door de hoge duurzaamheid, vormvastheid en thermische eigenschappen. De houten rabatdelen behouden zijn vorm en zijn bestand tegen veranderende klimaatcondities.

Gaat u voor bijvoorbeeld thermowood essen, dan kiest u ook eens een zeer duurzame optie. Dit hout heeft namelijk de duurzaamheidsklasse 1 volgens de Europese norm EN 350-2. Bovendien zijn de thermowood planken verkrijgbaar in vele verschillende profielen. Zo is de thermo essen gevelbekleding verkrijgbaar in 7 profielen, thermo radiata pine is verkrijgbaar in 3 profielen en thermo grenen/thermo vuren is zelf verkrijgbaar in maar liefst 12 verschillende profielen. Daarnaast zijn deze profielen ook in verschillende maten te verkrijgen. Kijken voor meer informatie op de pagina over thermowood gevelbekleding.

Siberisch Lariks gevelbekleding houtlook

Als u op zoek bent naar milieuvriendelijke houten gevelbekleding, dan is Siberisch lariks de soort die u moet hebben. De kleur van dit type hout varieert van lichtgeel, goudkleurig, oranje tot roodachtig. Siberisch lariks gevelbekleding zit vol met harsen. Hierdoor is het niet per se nodig om het hout te behandelen. Als u ervoor wilt zorgen dat de houten gevel zijn speciale kleur blijft houden, dan is het verstandig om gebruik te maken van een olie. Doet u dit niet, dan zal de gevel zilvergrijs kleuren en uiteindelijk de kleur van grafiet krijgen. De duurzaamheidsklasse volgens de Europese norm EN 350-2 is 3 van Siberisch lariks gevelbekleding van hout. De wandbekleding buiten van Siberisch lariks is te verkrijgen met verschillende tekeningen en met 5 verschillende profielen.

Noord vuren gevelbekleding

Bent u op zoek naar een goedkope houten gevelbekleding? Dan is Noord vuren gevelbekleding een goede keuze. Tegenover de goedkopere prijs staat wel een lagere duurzaamheid in de buitenlucht. In vergelijking met thermowood of Siberisch lariks bekleding heeft het een extra coating nodig. Desondanks blijft het een hoogwaardige bekleding. Bij Wind Hout is de noord vuren gevelbekleding verkrijgbaar in natuurlijke afwerking, in de fabriek gegrond in wit of geverfd in alle kleuren uit de kleurenkaart. De duurzaamheidsklasse is 3 volgens de Europese norm EN 350-2.

Duurzame houten gevelbekleding van Wind Hout

Bij Wind Hout bent u op de juiste plek als u duurzame houten gevelbekleding wilt kopen. Wij hebben houten wandbekleding voor buiten in standaardprofielen en maten maar het is ook mogelijk om specifiek voor uw project speciale rabatdelen voor uw houten gevel te produceren, voor zowel horizontale als verticale gevelbekleding. Al meer dan 15 jaar zijn wij als internationaal bedrijf actief in de houtindustrie. Wij bieden oplossingen die duurzaam zijn en ook uw stijl en wensen weerspiegelen. Dit doen wij niet alleen maar door muurbekleding buiten maar ook andere houten delen voor uw woning voor zowel binnen als buiten. Alle grondstoffen voor onze producten worden enkel ingekocht bij goedgekeurde projecten met Amerikaanse, Europese en Siberische bossen. Dit komt allen bij betrouwbare leveranciers vandaan die voldoen aan de hoogste milieunormen en certificeringsststemen, met onder andere FSC en PEFC. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw project met wandbekleding? Neem dan contact met ons op. Zoekt u naar wandbekleding hout binnen, lees dan verder op deze pagina voor meer informatie!