Siberisch Lariks gevelbekleding
Gevelbekleding Siberisch Lariks Profiel D4

Siberisch Lariks gevelbekleding

Siberische lariks gevelbekleding is een duidelijke leider op het gebied van milieuvriendelijk bouwmateriaal. Externe houten gevelbekleding van Siberisch lariks wordt gebruikt voor traditionele en hedendaagse bouwprojecten. Siberisch larikshout wordt door architecten en bouwbedrijven graag gebruikt door zijn esthetische schoonheid en natuurlijke duurzaamheid. De kleur van Siberisch lariks hout varieert van lichtgeel, goudkleurig, oranje tot roodachtig. Siberisch lariks hout is een van de meest gebruikte materiaal voor gevelbekleding in heel Europa.

Bekijk hieronder de verschillende profielen en beschikbare maten die wij bij Wind Hout hebben.

Profielen


{"general.name":"Naam","general.phone":"Telefoon","general.email":"E-mail","general.quantity":"Hoeveelheid","general.question":"Uw vraag","general.submit":"Verzenden","general.loading":"Even geduld aub","general.drawing":"Tekening","general.picture":"Afbeelding","general.profile":"Profiel","general.thickness":"Dikte, mm","general.width":"Breedte, mm","general.length":"Lengte, mm","general.extra":"Extra","general.dimensions":"Afmetingen, mm","general.profile_request_title":"Vraag over dit profiel","general.message_sent":"Uw bericht is succesvol verzonden. \\n Bedankt voor uw bericht! \\n Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.","validation.name.required":"Naam is verplicht","validation.phone.invalid":"Ongeldig telefoonnummer","validation.phone.required":"Telefoon is verplicht","validation.email.invalid":"Ongeldig e-mail","validation.email.required":"E-mail is verplicht","validation.quantity.required":"Hoeveelheid is verplicht","validation.question.required":"Vraag is verplicht"}

Verwering van Siberisch Lariks gevelbekleding

Omdat Siberisch lariks hout veel harsen bevat, heeft de gevelbekleding geen verdere behandeling nodig. Als u de speciale kleur van het hout wilt behouden, adviseren wij om het hout te behandelen met een geschikte olie. Anders wordt de gevel zilvergrijs en krijgt het uiteindelijk de kleur van grafiet. De periode van hoelang dit duurt zal variëren. Het verschilt per project en de vele weersomstandigheden waar het hout mee te maken krijgt hoe snel de Siberisch lariks gevelbekleding vergrijst. Om de grijsachtige kleur sneller te krijgen, kan de Siberische lariks gevelbekleding bedekt worden met ijzeroxide. Verdere speciale zorg is niet vereist bij deze coating.

Het hout voor de Siberische lariks gevelbekleding is afkomstig uit duurzame bossen. Het wordt industrieel gedroogd en heeft een vochtgehalte van 18%. We hebben Siberische lariks gevelbekleding in verschillende diktes en profielen. Gaat het om een speciaal project en heeft u afwijkende maten? Bij een afname van een bepaalde hoeveelheid is het mogelijk dat wij voor u een speciaal profiel en afmetingen produceren.

Voor-en nadelen

  • Milieuvriendelijk en duurzaam bouwmateriaal.
  • Zeer resistent tegen rot, insectenschade en verval.
  • De grote hoeveelheid harsen maakt het een van de meest duurzame zachthout ter wereld.
  • Siberisch lariks is harder en duurzamer dan het Europese larikshout.
  • Relatief lage kosten (te vergelijken met Ipe of Garapa hout).
  • Minder dimensionaal stabiel dan thermowood.
  • De longitudinale scheuren kunnen op de oppervlakte verschijnen.

Specificaties

Soorten Siberisch Lariks
Constructie Massief hout
Dikte 20 – 45 mm
Breedte 45 – 195 mm
Lengte 3000 – 6000 mm
Profielen Divers
Coating Niet verplicht
Fixering RVS bevestigingen

Lees meer

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een andere vraag?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.