Houten vlonders
Thermowood essen terrasplanken geolied

Houten vlonderplanken

Op zoek naar houten vlonders voor in uw tuin of terras? Wind Hout is een groothandel in hout dat duurzaam en milieuvriendelijk is. Ideaal voor een houten vlonder tuin of als terras vlonders. U heeft de keuze uit verschillende houtsoorten die ideaal zijn als tuinvlonder. De hardhouten vlonderplanken geven uw tuin meteen een luxe aanzicht! Hieronder leest u alles over de mogelijkheden van houten vlonderplanken bij Wind Hout.

Soorten houten vlonderplanken

Om de ideale hardhouten vlonder te maken heeft u bij Wind Hout de keuze uit verschillende soorten vlonderplanken. Het verschil zit in het soort hout. Het grootste verschil tussen de soorten is de duurzaamheidsklasse maar ook het uiterlijk van de planken voor uw houten vlonder terras of tuin. Hieronder gaan we dieper in op de soorten houten vlonderplanken die we in ons assortiment hebben.

Thermowood vlonderplanken

De thermowood houten vlonders zijn gemaakt van thermisch naaldhout of thermo essen, ook wel hardhout genoemd. Het grote voordeel van thermisch gemodificeerde hardhouten vlonderplanken is dat ze mooi én duurzaam zijn. De modificatie is een milieuvriendelijk proces waarbij alleen stoom en hitte worden gebruikt. Dit proces bevordert de stabiliteit en duurzaamheid van het hout. Bovendien wordt de levensduur verlengt. De thermowood essen planken voor een houten vlonder tuin of terras zijn van duurzaamheidsklasse 1 volgens de Europese norm EN 350-2. Binnen de thermowood planken heeft u de keuze uit thermo essen en thermo grenen. De thermo essen hebben wij in zeven verschillende varianten. Deze verschillen op basis van tekening, profiel en afmetingen. Bij de thermo grenen hebben we 6 variaties.

Siberisch Lariks houten vlonderplanken

Bent u op zoek naar een natuurlijk uitziende houten vlonder? Dan zijn de Siberisch lariks vlonderplanken de juiste keuze. De kleur van deze planken voor terrasvlonders variëren van lichtgeel, goudkleurig, oranje tot aan roodachtig. Doordat er veel harsen zitten in dit type hout, is er eigenlijk geen verdere behandeling van het hout nodig. Maar het is natuurlijk wel mogelijk. U kunt de houten buitenvloer van Siberisch lariks behandelen met onder andere olie om een gewenste kleur te geven aan het hout. Doet u dit niet? Dan kan het zo zijn dat uw houten vlonder na verloop van tijd zilvergrijs wordt en de kleur meer lijkt op grafiet. Het hout heeft de duurzaamheidsklasse 3 volgens de Europese norm EN 350-2. Voor dit type planken hebben we zes verschillende variaties met verschil in tekening, profiel en afmetingen. Sommige variaties zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen.

Geïmpregneerde grenen houten vlonderplanken

De meest economische optie voor een houten vlonder zijn geïmpregneerde vlonderplanken van grenenhout. Het fijne van dit hout is dat het niet schadelijk is voor mensen, dieren en planten. Als u kiest voor deze tuin vlonders heeft u voor het impregneren de keuze uit de kleur bruin of groen. Volgens de Europese norm EN 350-2 heeft dit houten voor vlonderterras de duurzaamheidsklasse 3. Van de geïmpregneerde vlonderplanken hebben wij de minste aantal variaties. Wij hebben vier verschillende variaties die verschillen in tekening, profiel en afmeting. Bijna alle soorten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen.

Trends houten vlonders

Ook op het gebied van vlonderplanken zijn er vele verschillende trends te zien. Steeds vaker kiezen mensen voor gladde hardhout vlonderplanken, zonder de bekende groeven en ribbels. Er wordt hier steeds vaker voor gekozen omdat het houten vlonder terras eenvoudiger schoon te maken is met een bezem. Daarnaast spoelt vuil en water van zichzelf eenvoudiger van de vlonderplanken. Ondanks dat ze misschien glad aanvoelen, noemen wij het liever geschaafde planken. Dit komt omdat de hardhouten vlonderplanken met vlak hout juist minder glad worden dan vlonders met hout waar groeven en ribbels op zitten. Deze groeven en ribbels zorgen er namelijk voor dat vuil en alg zich goed kan hechten waardoor het eerder glad wordt.

Vlonderhout kopen? De mooiste hardhouten vlonders vind je bij Wind Hout!

Wilt u vlonderhout kopen voor uw duurzame houten vlonder tuin of terras? Dan bent u op het juiste adres bij Wind Hout. Wij bieden diverse soorten hout voor uw vlonder. Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring als het gaat om houthandel en productie. Bij Wind Hout zijn we gespecialiseerd in milieuvriendelijk en duurzaam hout en bouwmaterialen van hout. Bij ons vindt u houten oplossingen die passen bij uw wensen en behoeftes. Bovendien werken wij enkel met leveranciers die voldoen aan de hoogste milieunormen en certificeringssystemen zoals FSC en PEFC. Heeft u vragen welk hout het beste voor uw toepassing is? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze. Houten vlonders maakt u met het hout van Wind Hout.