Terrasplanken
Thermo essen Vlonderplanken Profiel D4-ob

Terrasplanken

Het houten terras is een belangrijk onderdeel van privéwoningen, woonhuizen, commerciële gebouwen en terrasjes. Houten terrasplanken sieren de omgeving, bieden comfort en zijn eenvoudig te installeren. Hout is een natuurlijk en warm materiaal. Bij Wind Hout kunt u deze houten- en hardhouten planken kopen: thermohout (thermowood), Siberische lariks hout of geïmpregneerd grenenhout. Met een houten terras kunt u kiezen voor verschillende stijlen en afwerkingen. Houten vlonderplanken kunnen gemakkelijk worden verjongd en opnieuw ingericht.

Al onze houten terrassen zijn klaar voor installatie. Bovendien kunnen vloerdelen worden bedekt met olie of impregnatie om de gewenste kleur te krijgen. Er zijn standaard profielen en maten van houten planken en het is ook mogelijk om speciale hardhouten terrasplanken te produceren als u een speciaal project heeft. Neem hiervoor contact met ons op. Hieronder leest u alles over de verschillende soorten hout die wij aanbieden.

Thermowood vlonderplanken

Thermowood terrasplanken zijn gemaakt van thermo grenen (thermisch naaldhout) en thermo essen (hardhout, zonder knopen). De houten vlonderplanken zijn gemaakt van thermisch gemodificeerd hout en zijn duurzaam en mooi. Een milieuvriendelijk proces dat alleen stoom en hitte bevat, verhoogt de stabiliteit, duurzaamheid en verlengt de levensduur van het hout. Hardhouten vlonderplanken, Thermowood essen – hebben de duurzaamheidsklasse 1, volgens de Europese norm EN 350-2. Binnen de thermowood planken kunt u kiezen uit thermo essen en thermo grenen planken voor uw vlonder of terras. Bij de thermo essen hebben we zeven verschillende planken. Het verschil zit in de tekening, het profiel en de mogelijke afmetingen. Betreft de thermo grenen planken hebben we zes verschillend. Ook hier ziet het verschil in de tekening, het profiel en de beschikbare afmetingen. Bekijk de pagina van de thermowood planken voor meer informatie over de verschillende soorten.

Siberisch Lariks vlonderplanken

Siberisch lariks terrasplanken zijn de juiste keuze voor een natuurlijk uitziend en duurzaam houten terras. De kleur van Siberisch lariks planken varieert van lichtgeel, goudkleurig, oranje tot roodachtig. Omdat Siberisch lariks hout veel harsen bevat, heeft het geen verdere behandeling nodig. Ook kunt u Siberisch lariks hout behandelen met olie en een andere gewenste kleur krijgen, of juist de huidige kleur behouden. Anders wordt het houten terras zilvergrijs en krijgt het de kleur van het grafiet. De duurzaamheidsklasse is Siberisch lariks terrasplanken 3 volgens de Europese norm EN 350-2. Bij Wind Hout hebben we zes verschillende planken waarbij het verschil zit in de tekening, het profiel en de afmetingen. De verschillende planken zien? Bekijk dan de pagina van de Siberisch Lariks vlonderplanken.

Geïmpregneerde grenen terrasplanken

Geïmpregneerde terrasplanken van grenenhout zijn een van de meest economische opties voor houten terrassen. Geïmpregneerde grenen vlonderplanken zijn niet schadelijk voor mensen, dieren en planten. Om te zorgen dat deze planken langer meegaan als uw houten buitenvloer, worden ze geïmpregneerd. Dankzij het impregneren hebben vocht, schimmels en insecten geen invloed meer op de houdbaarheidsdatum van uw planken. Daarbij heeft u keuze uit de kleur na het impregneren. U kunt kiezen tussen bruin of groen. De duurzaamheidsklasse van geïmpregneerde grenen terrasplanken is 3 volgens de Europese norm EN 350-2. We hebben vier verschillende geïmpregneerde grenen terrasplanken. Ook bij deze zit het verschil in de tekening, het profiel en de afmetingen. Het grote voordeel van deze planken? De prijs! Meer weten over deze soort vlonderplanken? Lees dan verder op de pagina over de geïmpregneerde grenen planken.

Glad geschaafd of met groeven?

Bij Wind Hout vindt u planken voor een houten terras die geheel glad geschaafd zijn, met fijne ribbels en met groeven. Hoewel vaak wordt gedacht dat de planken met groeven minder glad zijn, heeft dit niets met de gladheid te maken. Gladheid wordt namelijk veroorzaakt door algvorming waarbij de algen zorgen voor de gladheid. Voor het onderhoud zijn glad geschaafde planken beter. Omdat het gaat om gladde planken is het gemakkelijker om deze planken schoon te vegen en schoon te spoelen. Algen en vuil hechten zich namelijk makkelijker in de groeven van planken waar het vuil blijft hangen. Om ervoor te zorgen dat uw planken met groeven of ribbels niet glad worden is het voldoende om zeer regelmatig te vegen en dit eventueel met water te doen. Hogedrukspuit wordt afgeraden! Dat is alles wat u moet doen om uw planken niet glad te laten worden. Het beste onderhoud doet u met een goede, stevige bezem en alleen wat water. Er zijn geen speciale middelen nodig als u vanaf het begin direct goed onderhoud uitvoert.

Terrasplanken kopen

Al meer dan 15 jaar is Wind Hout onderdeel van de internationale houthandel. Wij hebben veel ervaring als het gaat om duurzaam en milieuvriendelijk hout en bouwmaterialen van hout. Als bedrijf bieden wij de meest duurzame oplossingen die bij uw wensen en behoeftes passen. Het maakt voor ons niet uit of het gaat om een nieuw houten terras, gevelbekleding of een houten vloer. Wij bieden duurzame producten voor zowel binnen als buiten. Wind Hout werkt enkel samen met betrouwbare leveranciers die gecertificeerd zijn met onder andere FSC en/of PEFC en alleen voldoen aan de hoogste milieunormen. Wilt u terrasplanken en terras hout kopen? Bij Wind Hout bent u dus aan het juiste adres. Bij ons vindt u verschillende soorten hout en verschillende soorten profielen en afmetingen voor uw terras. Wilt u meer weten over het terras hout dat wij aanbieden? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u verder te adviseren over vlonderplanken en meer.