Terrasplanken
Terrasplanken Thermo essen voor clips

Terrasplanken

Het houten terras is een belangrijk onderdeel van privéwoningen, woonhuizen, commerciële gebouwen en terrasjes. Houten terrasplanken sieren de omgeving, bieden comfort en zijn eenvoudig te installeren. Hout is een natuurlijk en warm materiaal. Bij Wind Hout kunt u deze houten planken en hardhouten terrasplanken kopen: thermohout (thermowood), Siberische lariks hout of geïmpregneerd grenenhout. Met een houten terras kunt u kiezen voor verschillende stijlen en afwerkingen. Houten vlonderplanken kunnen gemakkelijk worden verjongd en opnieuw ingericht.

Al onze houten terrassen zijn klaar voor installatie. Bovendien kunnen vloerdelen worden bedekt met olie of impregnatie om de gewenste kleur te krijgen. Er zijn standaard profielen en maten van houten terrasplanken en het is ook mogelijk om speciale hardhouten terrasplanken te produceren als u een speciaal project heeft. Neem hiervoor contact met ons op. Hieronder leest u alles over de verschillende soorten hout die wij aanbieden.

Thermowood vlonderplanken

Thermowood terrasplanken zijn gemaakt van thermo grenen (thermisch naaldhout) en thermo essen (hardhout, zonder knopen). De houten terrasplanken zijn gemaakt van thermisch gemodificeerd hout en zijn duurzaam en mooi. Een milieuvriendelijk proces dat alleen stoom en hitte bevat, verhoogt de stabiliteit, duurzaamheid en verlengt de levensduur van het hout. Hardhouten vlonderplanken, Thermowood essen – hebben de duurzaamheidsklasse 1, volgens de Europese norm EN 350-2.

Siberisch Lariks vlonderplanken

Siberisch lariks terrasplanken zijn de juiste keuze voor een natuurlijk uitziend en duurzaam houten terras. De kleur van Siberisch lariks planken varieert van lichtgeel, goudkleurig, oranje tot roodachtig. Omdat Siberisch lariks hout veel harsen bevat, heeft het geen verdere behandeling nodig. Ook kunt u Siberisch lariks hout behandelen met olie en een andere gewenste kleur krijgen, of juist de huidige kleur behouden. Anders wordt het houten terras zilvergrijs en krijgt het de kleur van het grafiet. De duurzaamheidsklasse is Siberisch lariks terrasplanken 3 volgens de Europese norm EN 350-2.

Geïmpregneerde grenen terrasplanken

Geïmpregneerde terrasplanken van grenenhout zijn een van de meest economische opties voor houten terrassen. Geïmpregneerde grenen vlonderplanken zijn niet schadelijk voor mensen, dieren en planten. Om te zorgen dat deze planken langer meegaan als uw houten buitenvloer, worden ze geïmpregneerd. Daarbij heeft u keuze uit de kleur na het impregneren. U kunt kiezen tussen bruin of groen. De duurzaamheidsklasse van geïmpregneerde grenen terrasplanken is 3 volgens de Europese norm EN 350-2.

Terrasplanken kopen

Wilt u terrasplanken en terras hout kopen? Bij Wind Hout bent u aan het juiste adres. Bij ons vindt u verschillende soorten hout en verschillende soorten profielen en afmetingen voor uw terras. Wilt u meer weten over het terras hout dat wij aanbieden? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u verder te adviseren over vlonderplanken en meer.