Duoplank eiken vloeren
Duoplank eiken vloeren

Duoplank eiken vloeren

Duoplank eiken vloeren staan bekend om hun warme uitstraling, kwaliteit en duurzaamheid. Zo een vloer biedt meer opties dan laminaat en meer gemak dan een massief houten vloer. Duoplank vloeren worden daarom veel gebruikt in privéwoningen en commerciële gebouwen. Wanneer u op zoek bent naar een vloer met écht hout erin, dan is een duoplank vloer een goede optie. Het is een natuurlijk product in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Alleen vergt het minder onderhoud dan een massief houten vloer. Bent u benieuwd naar wat duoplank vloeren zo handig maakt? Laat ons u er alles over vertellen.

Wat is een duoplank eiken vloer?

Een duoplank vloer is een variant op de multiplank vloer. Deze vloeren bestaan uit planken met meerdere lagen hout. Een duoplank vloer bestaat uit een eiken toplaag met een onderlaag van multiplex. Onze vloeren zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende diktes, waarvan ongeveer een derde deel de eikenhouten toplaag bevat. De rest bestaat uit een stabiliserende, warmtegeleidende onderlaag van berken multiplex. Hierbij geldt: hoe dikker de toplaag, hoe vaker de vloer behandeld kan worden tot de levensduur voorbij is. Zie hieronder de afmetingen die wij kunnen leveren voor duoplank vloeren.

Afmetingen van Duoplank eiken vloeren

[{"id":"185","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"12 (9+3)","width":"140\/ 180","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":null,"order":"0","picture_title":""},{"id":"186","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"15 (11+4)","width":"180\/ 220","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":null,"order":"1","picture_title":""},{"id":"187","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"12\/ toplaag 3","width":"140","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":"185","order":"0","picture_title":""},{"id":"188","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"12\/ toplaag 3","width":"180","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":"185","order":"1","picture_title":""},{"id":"190","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"15\/ toplaag 4","width":"180","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":"186","order":"1","picture_title":""},{"id":"191","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"15\/ toplaag 4","width":"220","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":"186","order":"2","picture_title":""},{"id":"192","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"20 (14+6)","width":"220","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":null,"order":"2","picture_title":""},{"id":"193","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"21 (15+6)","width":"260\/ 300","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":null,"order":"3","picture_title":""},{"id":"194","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"21\/ toplaag 6","width":"260","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":"193","order":"0","picture_title":""},{"id":"195","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"21\/ toplaag 6","width":"300","length":"1200 - 2400","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"19","parent_id":"193","order":"1","picture_title":""}]
{"general.name":"Naam","general.phone":"Telefoon","general.email":"E-mail","general.quantity":"Hoeveelheid","general.question":"Uw vraag","general.submit":"Verzenden","general.loading":"Even geduld aub","general.drawing":"Tekening","general.picture":"Afbeelding","general.profile":"Profiel","general.thickness":"Dikte, mm","general.width":"Breedte, mm","general.length":"Lengte, mm","general.extra":"Extra","general.dimensions":"Afmetingen, mm","general.profile_request_title":"Vraag over dit profiel","general.message_sent":"Uw bericht is succesvol verzonden. \\n Bedankt voor uw bericht! \\n Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.","validation.name.required":"Naam is verplicht","validation.phone.invalid":"Ongeldig telefoonnummer","validation.phone.required":"Telefoon is verplicht","validation.email.invalid":"Ongeldig e-mail","validation.email.required":"E-mail is verplicht","validation.quantity.required":"Hoeveelheid is verplicht","validation.question.required":"Vraag is verplicht"}

Voor-en nadelen

  • Duoplank eiken vloeren zijn stabieler dan gewone massief houten vloeren.
  • Geschikt voor vloerverwarming.
  • Het heeft een echte laag hardhout aan de bovenkant.
  • Kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt in tegenstelling tot veel andere soorten vloeren, zoals laminaat.
  • Een eco-verstandig alternatief voor de traditionele massief houten vloeren.
  • Duurder dan andere vloeren, zoals laminaat.

Specificaties

Soorten Europees eiken
Constructie Multiplank
Onderlaag Berken multiplex
Dikte 12 / 15/ 20/ 21 mm
Toplaag 3 / 4/ 6 mm
Breedte 100 – 300 mm
Lengte 800 – 2400 mm
Kant afwerking Micro velling (2V; 4V)
Afwerking Divers
Vloerverwarming Geschikt

Lees meer

Duoplank vloer of laminaat?

In tegenstelling tot laminaat loopt u bij een houten duoplank vloer op écht hout. Dit zorgt voor een authentieke, natuurlijke look and feel en een luxe uitstraling voor uw woning. Hier betaalt u voor, daar zijn we eerlijk over, maar het zorgt ook voor een aantal grote voordelen. Zo is, door het feit dat er van natuurlijk hout gebruik wordt gemaakt, in principe iedere afwerking mogelijk. Of de vloer nu in de lak, olie of wax wordt gezet. Later kan een duoplank eiken vloer prima geschuurd worden om hem opnieuw af te werken. Bijvoorbeeld bij een verbouwing of een nieuwe inrichting. Bij laminaat is dit niet mogelijk. Dat is namelijk gemaakt van kunststof. Een vloer kan geschuurd worden tot de eiken toplaag doorgeschuurd is. Hoe vaak een vloer precies geschuurd kan worden, is afhankelijk van de dikte, het gebruik en het onderhoud. Normaal gesproken gaat een duoplank vloer zo’n 50 jaar mee. Een duoplank vloer is dus een goede optie wanneer u een schuurbare vloer wilt met een natuurlijke warme uitstraling.

Massieve of duoplank eiken vloer?

Of u nu een vloer van massief eiken planken neemt of een duoplank vloer van eikenhout. U kijkt er hetzelfde op neer. Het is immers in beide gevallen een eiken plank. Toch zitten er wel degelijk verschillen in hoe het hout zich gedraagt. Dat komt door de dikte van het hout en door het wel of niet gebruiken van een onderlaag. Door de multiplex onderlaag, is een duoplank vloer stabieler dan massief eiken. Ook werkt dit hout minder. Hierdoor hoeft het hout niet in een stabiel klimaat gelegd te worden en is een duoplank vloer geschikt voor vloerverwarming. Door de dunne laag eiken en het luchtige multiplex, wordt de warmte snel doorgeleid. Daardoor heeft de gebruiker snel warme voeten. Door het beperkte gebruik van eikenhout is een vloer met alleen een eiken toplaag ook nog eens ecologisch verantwoord. Eiken is namelijk een houtsoort die veel langzamer groeit. Daarbij is deze vloer beter bestand tegen vocht. Een nadeel is dat het aantal keren dat de vloer geschuurd en opnieuw afgewerkt kan worden beperkt is. Bij massief eiken vloeren, kan dit vaker. Een goed onderhouden duoplank vloer van eikenhout gaat desondanks in de regel tientallen jaren mee.

Hoe leg ik een duoplank vloer?

In tegenstelling tot een massieve vloer kan een duoplank eiken vloer gewoon zwevend gelegd worden. Dit vereenvoudigt de installatie aanzienlijk. Hierdoor hoeft er namelijk niet meer geniet, genageld of gelijmd te worden. Dit komt doordat een duoplank vloer nauwelijks werkt. Met een 5G kliksysteem blijft een eiken duoplank vloer in principe goed liggen. Het 5G kliksysteem is namelijk ontworpen voor een installatie zonder lijmen of spijkeren. Dit maakt het leggen van een duoplank vloer net zo eenvoudig als laminaat leggen en dat scheelt veel tijd.

Vloeren van Wind Hout

Een duoplank eiken vloer is dus een vloer met de uitstraling en duurzaamheid van een massieve vloer, maar met het gemak van laminaat. Bij Wind Hout is er keuze uit verschillende afwerkingen, afmetingen en kleuren. Wij zijn specialist in duurzaam hout en kunnen u alles vertellen over eikenhouten vloeren. Zit u nu toch nog met vragen? Neem dan gerust contact op of vraag direct een offerte aan!

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een andere vraag?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.