Massief Eiken Vloeren
Eiken PLANCHETTES Visgraat parketvloer massief

Massief eiken vloeren

Een vloer van massief eikenhout is een van de sterkste, duurzaamste en meest tijdloze vloeren die er bestaan. Een massief eiken vloer staat dan ook garant voor een leven lang een natuurlijke uitstraling en stevigheid. Elke plank is 100% natuurlijk hardhout. Dit klinkt heel goed en het heeft ook zeker grote voordelen, echter zijn er ook een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Als specialist in duurzaam hout nemen we u graag mee in de wereld van massief houten vloeren. Bent u op zoek naar een traditionele eiken parketvloer? Dan zijn eiken planchettes iets voor u. Het kan in vele patronen gelegd worden, waaronder visgraat. Deze planken zijn gemaakt van massief eikenhout.

Afmetingen van Massief eiken vloeren

[{"id":"177","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"15","width":"130\/ 140","length":"500 - 2000","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"17","parent_id":null,"order":"2","picture_title":""},{"id":"178","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"15","width":"130","length":"500 - 1200","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"17","parent_id":"177","order":"0","picture_title":""},{"id":"179","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"15","width":"140","length":"500 - 2000 ","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"17","parent_id":"177","order":"1","picture_title":""},{"id":"180","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"20","width":"140\/ 180\/ 200 ","length":"500 - 2000","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"17","parent_id":null,"order":"3","picture_title":""},{"id":"181","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"20","width":"140","length":"500 - 2000","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"17","parent_id":"180","order":"0","picture_title":""},{"id":"182","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"20","width":"180","length":"500 - 2000","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"17","parent_id":"180","order":"1","picture_title":""},{"id":"183","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"20","width":"200","length":"500 - 2000","profile":"","dimensions":"","extra":"","product_id":"17","parent_id":"180","order":"2","picture_title":""},{"id":"313","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"10","width":"50\/ 60","length":"250\/ 300","profile":"","dimensions":"","extra":null,"product_id":"17","parent_id":null,"order":"0","picture_title":""},{"id":"314","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"21","width":"60\/ 70","length":"300\/ 500","profile":"","dimensions":"","extra":null,"product_id":"17","parent_id":null,"order":"1","picture_title":""},{"id":"315","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"21","width":"60","length":"300","profile":"","dimensions":"","extra":null,"product_id":"17","parent_id":"314","order":"0","picture_title":""},{"id":"317","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"21","width":"70","length":"500","profile":"","dimensions":"","extra":null,"product_id":"17","parent_id":"314","order":"1","picture_title":""},{"id":"318","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"10","width":"50","length":"250","profile":"","dimensions":"","extra":null,"product_id":"17","parent_id":"313","order":"0","picture_title":""},{"id":"319","drawing_url":null,"picture_url":null,"thickness":"10","width":"60","length":"300","profile":"","dimensions":"","extra":null,"product_id":"17","parent_id":"313","order":"1","picture_title":""}]
{"general.name":"Naam","general.phone":"Telefoon","general.email":"E-mail","general.quantity":"Hoeveelheid","general.question":"Uw vraag","general.submit":"Verzenden","general.loading":"Even geduld aub","general.drawing":"Tekening","general.picture":"Afbeelding","general.profile":"Profiel","general.thickness":"Dikte, mm","general.width":"Breedte, mm","general.length":"Lengte, mm","general.extra":"Extra","general.dimensions":"Afmetingen, mm","general.profile_request_title":"Vraag over dit profiel","general.message_sent":"Uw bericht is succesvol verzonden. \\n Bedankt voor uw bericht! \\n Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.","validation.name.required":"Naam is verplicht","validation.phone.invalid":"Ongeldig telefoonnummer","validation.phone.required":"Telefoon is verplicht","validation.email.invalid":"Ongeldig e-mail","validation.email.required":"E-mail is verplicht","validation.quantity.required":"Hoeveelheid is verplicht","validation.question.required":"Vraag is verplicht"}

Voor-en nadelen

 • 100% natuurlijk en zeer duurzaam product.
 • Het is een van de meest traditionele en luxe type houten vloeren.
 • Verkrijgbaar in verschillende patronen: planken, visgraat, hongaarse punt.
 • De keuze van onafgewerkte of industrieel gecoate planken.
 • Kan meerdere keren tijdens een leven worden geschuurd en opnieuw afgewerkt.
 • Niet geschikt voor badkamers, kelders of andere ruimtes waar vocht heerst.
 • Minder aanbevolen voor vloerverwarming.

Specificaties

Soorten Europees eiken
Constructie Massief hout
Dikte 10/ 15/ 21 mm
Breedte 50 – 200 mm
Lengte 250 – 2000 mm
Kant afwerking Micro velling (4V)
Afwerking Divers
Vloerverwarming Nee

Lees meer

Toepassing massief eiken vloeren

Een vloer van massief eiken planken wordt vaak gebruikt in ruimtes die intensief gebruikt worden. Denk hierbij aan zakelijke of commerciële omgevingen. Dit doet men omdat de vloeren ongelooflijk sterk en slijtvast zijn terwijl ze ook een luxe en tijdloze uitstraling genen. Ook kan een vloer worden afgewerkt naar de wensen van de gebruiker.

Welke voordelen heeft een massief eiken vloer?

Veruit het grootste voordeel is de duurzaamheid. Massief houten planken zijn sterk en ontzettend slijtvast. Hierdoor gaan ze generaties lang mee. Dat is ook de reden waarom eikenhouten vloeren zo’n tijdloze uitstraling hebben. Een massief eiken parketvloer kan op allerlei manieren bewerkt worden zodat de vloer altijd matcht met het interieur. Of een vloer nou heel rustiek of robuust moet ogen. Een massief eiken vloer kan gedurende haar levensduur rustig meerdere keren geschuurd en opnieuw afgewerkt worden. Dit afwerken kan onder andere via:

 • Lakken
 • Oliën
 • Waxen
 • Logen
 • Roken

Daarnaast kan een eikenhouten vloer op verschillende manieren gelegd worden. Dit omdat massief eiken vloerdelen goed te bewerken zijn. Zo kunt u kiezen voor massief eiken planken maar ook bijvoorbeeld voor een visgraatmotief of de Hongaarse punt.

Zijn er ook nadelen?

Een massief eiken vloer staat garant voor duurzaamheid en een luxe uitstraling. Wel moet de vloer goed onderhouden worden. Een een vloer van massief eikenhout is een natuurproduct en blijft dus altijd werken. Hierdoor kan deze vloer niet zo goed met vocht omgaan. Het is dus niet handig om zo’n vloer in vochtige ruimtes te leggen. Ook kan een massief eikenhouten vloer niet gecombineerd worden met vloerverwarming. Hierdoor gaat het ook weer werken en dat gaat ten koste van de stabiliteit. Ten slotte moet een massief houten vloer altijd stevig aan de ondervloer worden bevestigd, zeker bij bredere ruimtes is zwevend leggen vragen om problemen. Een massief houten vloer moet altijd gelijmd of gespijkerd worden aan de ondervloer. Wanneer je je vloer in een ruimte met een stabiel klimaat legt en je geeft hem voldoende liefde en verzorging, dan gaat een massief eiken vloer generaties lang mee.

Massief eiken vloeren van Wind Hout

Een massief eiken vloer is een klassieker onder de vloeren omdat het generaties lang mee gaat en staat voor kwaliteit. Een vloer van massief eikenhout valt dan ook bij vrijwel iedereen in de smaak. Om er echt lang plezier van te kunnen hebben, moet het echter wel goed onderhouden worden. Voor advies of een offerte voor een massief eiken vloer kunt u bij Wind Hout terecht. Wij zijn gespecialiseerd in duurzaam hout met FSC certificering. Schroom dus niet om met vragen te komen. Wij staan graag voor u klaar. Bekijk naast de hierboven genoemde visgraat vloer en de Hongaarse punt vloer ook de multiplank, duoplank en thermo essen vloer!

Wilt u een offerte aanvragen of heeft u een andere vraag?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.